SURAT MAKLUMBALAS MEMORANDUM KEPAK

Assalamualaikum, Salam Sejahtera dan Salam 1 Malaysia,

Untuk perhatian kepada semua ahli KEPAK, dimaklumkan bahawa satu maklumbalas telah diterima daripada Pejabat Perdana Menteri Malaysia dan Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia berhubung dengan Memorandum Cadangan Penambahbaikan dan Menaik Taraf Skim Perkhidmatan Penolong Pegawai Tadbir (PPT) Perkhidmatan Gunasama Persekutuan Kepada Skim Perkhidmatan Pegawai Tadbir Korporat (PTK).

Sekian.

Advertisements
This entry was posted in Berita Terkini. Bookmark the permalink.

7 Responses to SURAT MAKLUMBALAS MEMORANDUM KEPAK

 1. Rosmiza Ali says:

  Assalamualaikum dan salam perkenalan. Sy baru saja joint blog ni. Cuma nak tahu perkembangan baru mengenai usaha KEPAK dalam memperjuangkan nasib PPT. Sy rasa kita kena buat sesuatu yang lebih efisen dan praktikal, jika tidak kita akan terpinggir. Sebagai contoh, ketua sy adalah PTD. Sy disuruh melakukan kerja tak ubah macam pencacai najis. Pada awal sy melapor diri disitu, ada PT N22. Tiba sj disana ditariknya keluar alasan kami sama taraf. Post tersebut tak blh ditanggung. Jd saya bertugast tanpa PT N22, saya kena pantau PT N17, PAP, PRA, Pemandu, Peg Khidmat Pelanggan. Staff dibawah saya ada 60 lebih. Setiap arahan dia mahu saya selesaikan dalam tempoh 3 jam. Gagal saya akan dimarah dgn perkataan mangkuk hayun. Begitu sombong sekali PTD saya tu. Ttp jika tugas dapat pujian dia yang dapat nama. Bayangkanlah betapa kecilnya kita disisi mereka. Mentang-mentang mereka ada ijazah. Kami PPT disini memang ditindas. Boleh tak KEPAK usul dalam cadangan naik taraf, nyatakan sekali skop tugas spt PT Kew supaya jawatan lain tidak memperkotak katikkan PPT. Sekian, terima kasih.

  • kesatuanpk says:

   Terima kasih atas respon puan. Untuk makluman puan, KEPAK telah menghantar satu resolusi dan memorandum kepada PM dan JPA bagi menambahbaik dan menaiktaraf skim PPT. Perkara ini telah mendapat perhatian dan dalam pertimbangan pihak JPA. Oleh yang demikian, kita PPT masih perlu menunggu sehingga sistem saraan yang baru akan di khabarkan oleh PM kita (dijangka bulan Oktober). Harap maklum.

 2. semoga ianya akan mendapat berita baik..insya’Allah…

  • fizmah says:

   Sama-samalah kita warga PPPT berdoa untuk mendapatkan sinar baru dalam skim kita ini. Lebih lebih lagi berdoa dibulan yang barakah ini adalah masa yang terbaik

 3. cikdelima says:

  mudah-mudahan ada sinar baru untuk semua PPT

 4. mohd sabri says:

  Assalamualaikum wbt. Salam 1 Malaysia.

  Alhamdulillah, memorandum ini telah selamat dan sah diterima oleh YAB PM dan Tan Sri KPPA.
  Pengharapan ahli KEPAK amatlah tinggi kepada YAB PM dan Tan Sri KPPA bagi merealisasikan cadangan KEPAK ini.
  Pengharapan kami semuga laluan kerjaya PPT akan lebih terserlah; diberi penarafan baru dan imej baru oleh JPA sebagai skim perkhidmatan utama yang perlu menerima sentuhan Transformasi Perkhidmatan Awam 2011.
  Insya Allah berkat usaha Sdr. Presiden KEPAK dan AJK, kita semua akan menikmati kejayaan.
  Terima Kasih.

 5. ajid77 says:

  tahniah. satu petanda positif

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s