PENGUMUMAN:

MAKLUMAN PENTING:

CUEPACS AKAN MENGADAKAN PERHIMPUNAN kHAS PADA 18 DIS 2011 (AHAD) JAM 3:00 PETANG DI DEWAN CIDB CHERAS. KEPAK DIMINTA MENGHANTAR SERAMAI 40 ORANG WAKIL DIPERHIMPUNAN INI. MOHON SESIAPA YANG BERADA DI LEMBAH KELANG KHASNYA SILALAH KE SANA BERAMAI-RAMAI. TUNJUKKANLAH KOMITMEN KITA SEBAGAI AHLI KEPAK UNTUK MENYOKONG PERHIMPUNAN INI. KEHADIRAN TUAN/PUAN AKAN MEMBERIKAN IMPAK KEPADA SEMUA YANG TERLIBAT DALAM KONFLIK INI. JANGAN KITA HANYA BERANI BERKATA SAHAJA, BUKTIKAN KOMITMEN KITA DENGAN MENGORBANKAN HARI MNGGU SEBAGAIMANA EXCO KEPAK MENGADAKAN PERJUMPAAN/MESYUARAT. INSYAALLAH; INI MERUPAKAN IKHTIAR KITA. UNITED WE STANDS….

Advertisements
This entry was posted in Berita Terkini. Bookmark the permalink.

4 Responses to PENGUMUMAN:

 1. SORRY X DAPAT HADIR

  kami di PPD (KPM) kena koje tgh mati sampai sabtu dan ahad kena menyediakan dokumen sbpa dan kena key in plak tu…pastu hang…kena buat manual…

  nasib baik tangguh…lega sikit

 2. fizmah says:

  kawan-kawan dilembah kelang tolong sahut panggilan ini.jom ramai-ramai gi utk perjuangan kita bersama

 3. encikmohamad says:

  Pihak yang merencanakan SBPA yang penuh kontroversi ini perlu disiasat apakah motif mereka hingga akhirnya kerajaan mendapat imej yang buruk.

  Pihak kerajaan perlu mengkaji semula perkara dalam SBPA yang banyak ketidak adilan terutama kakitangan kumpulan pelaksana yang menjadi mangsa dan kenaikan gaji serta gred yang tidak munasabah hingga menjejaskan ‘chain of command’ di jabatan seperti sekarang ini ada gred 17 sudah jadi 27 sedangkan gred 22 dan 26 (cc) macam itu juga, malahan E.O. pun tak dapat apa, patutnya kalau 17 naik 27, maka 22 dan 26 naik 32 dan 36 lah, malah E.O. kena dapat 41 lah, baru betul ‘chain of command’.

  Buat lawaklah perosak betul JPA ini, apa tidaknya, dulu gred 22 dan 26 boleh arahkan gred 17, sekarang 17 dah jadi 27 dan gred 22 dan 26 dah jadi pekerja bawahan pula, apa cerita ini? Pegawai JPA guna otak atau kepala lutut bila berfikir nak buat skim gila macam ini?

  Pegawai JPA yang buat skim SBPA ini ada belajar pengurusan bab ‘chain of command’ atau dalam bahasa Melayu dipanggil rantaian arahan ke? Lagi satu kenaikan melampau kumpulan pengurusan tertinggi apa hal pula, sedangkan kumpulan pelaksana dapat sisa saja, ini pemikiran apa yang digunakan oleh JPA?

  Pihak kerajaan perlu teliti semula skim SBPA ini supaya imej kerajaan dapat dipulihkan dari perbuatan bengong pihak JPA yang fikir guna kepala lutut bila buat SBPA ini. Yang lawaknya kononnya inilah dasar kerajaan, tak nak terima maka berhentilah, sedap sangat, ingat 1.4 juta penjawat awam pun boleh cakap nak paksa bolehlah tak apa boleh ikut, tapi PRU 13, tergulinglah kerajaan. Kerajaan perlu serius dalam hal ini kerana ia melibatkan kebajikan penjawat awam, bukannya suka-suka penjawat awam menentangnya, sebab ada alasan yang munasabah.

 4. kesatuanpk says:

  MARI KITA BERSAMA-SAMA PERJUANG KA…TAKBIR!!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s